NEPAMIRŠTAMA KELIONĖ IEŠKANT ŠAUNIAUSIO ADMINISTRATORIAUS 2017 BAIGĖSI


Po 5 savaites trukusios kovos dėl Šauniausiojo administratoriaus titulo buvo išrinktas nugalėtojas. Ja tapo Eglė Joknytė – UAB „Vlantana“ administratorė. Pozityvumu ir energija trykštanti mergina konkurse dalyvavo antrą kartą, o 2016 m. tik per žingsnį nepateko į konkurso finalą. „Šiais metais mes davėme džiazo dviguba jėga. Viso konkurso metu jaučiau labai didelį palaikymą“, – pasakoja šių metų nugalėtoja.

„Šauniausių administratorių“ konkursas vyksta keliais etapais, pirmiausia dalyviai registruojasi. Vėliau paskelbiami visi užsiregistravę dalyviai – prasideda balsavimas. Tuo pat metu, dalyviai atlieka ir komisijos narių užduotis bei skelbia jas konkurso svetainėje. Tarp užduočių – kolektyvo kelionių organizavimas, keblūs profesinės etikos ar greitų sprendimų klausimai, gero klimato biure kūrimas. Šios užduotys bei balsai lėmė TOP8. Tai dalyviai, kurie toliau savo meistriškumą administracijos srityje demonstravo gyvojo finalo metu.

Balandžio 26 d. „Urbihop“ viešbutyje vykęs finalas subūrė ne tik 8 finalistes, komisijos narius, bet ir palaikymo komandas. Šie atvyko gerokai pasiruošę – su plakatais ir net švilpukais. Vedini globalaus biuro idėjos šiemet teikti savo profesionalius vertinimus kvietėme – „Officeday“ generalinį direktorių Šarūną Pranukevičių, 2016 m. nugalėtoją Mildą Kalninytę, „CV online LT“ marketingo vadovę Ritą Karavaitienę, Makalius.lt vadovą Rimvydą Širvinską ir lektorių iš Didžiosios Britanijos Paul Pennat. P. Pennat gyvajame finale dalyvauti negalėjo, todėl jį atstovavo „Motivate LT“ atrankų įmonės darbuotoja Jolita Surgutanovienė.

Šiemet rekordinį 219 dalyvių subūrusį konkursą vainikavo finalas. Jo metu 8 finalistės atliko 5 užduotis – nuo prisistatymo, protmūšio iki greitojo teksto rinkimo bei servetėlių kolegoms traukimo – tikrinome įvairias darbo funkcijas, su kuriomis susiduria administratorius kiekvieną savo darbo dieną. Trečius metus organizuojamas konkurso gyvasis finalas parodo patį svarbiausią kiekvieno administratoriaus darbo aspektą – komunikabilumą bei gebėjimą užduotis atlikti čia ir dabar. Kaip juokavo vienas iš komisijos narių R. Širvinskas – dabar ir jis organizuos tokią atranką savo įmonėje naujiems įmonės administratoriams.

„Konkurse labiausiai patiko kūrybinės užduotys, klausimynas, tai ir savo jėgų išbandymas ir pažiūrėjimas į administratoriaus specialybę truputį kitomis akimis. Ko pasisėmiau? Tai dar daugiau drąsos“ – teigia Šauniausio administratoriaus titulą pelniusi Eglė J.

Kiekvienas administratorius yra įmonės veidas, organizacinės kultūros puoselėtojas. O ir šio konkurso metu dalyviai reprezentuoja ne tik save, bet ir savo įmonę. Daug emocijų sukėlęs konkursas bei jo finalas primena, kokia svarbi ir įdomi tai profesija, todėl Eglė J. visiems administratoriams linki: „pozityvumo, geros energijos, šypsenos, drąsos ir komandiškumo. Ir jeigu tau vieną dieną nepavyko kažkas, tai nereiškia, kad nepavyks kitą dieną“.